Leer ons beter kennen

Waarom IPC?

Image
Image

Welkom in de wereld van Reinhard Krause (76) die in 2010 het besluit nam om de beste en veiligste pvc vloer van Duitsland te gaan maken. Zijn missie is geslaagd want 8 jaar later worden zijn vloeren, van het merk iPC, omarmt in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en ligt de productie ruim boven de 1 miljoen vierkante meter per jaar.

IPC is van origine een houten vloerengroothandel en samen met zijn zoon en twee dochters is Reinhard ondanks zijn hoge leeftijd nog dagelijks met veel plezier op het bedrijf aanwezig. Het idee om ook pvc vloeren te gaan leveren kwam van zijn kinderen, zij zagen op tijd in dat dit product in de toekomst als de ideale vloerbedekking zou worden gezien. Om de toekomst van hun bedrijf veilig te stellen vonden ze pvc vloeren een goede keuze maar er was een probleem... Pvc bevat schadelijke en kankerverwekkende stoffen!

Toen Reinhard zich er in ging verdiepen kwam hij tot de ontdekking dat er in Europa jaarlijks tientallen miljoenen vierkante meters aan pvc vloeren met zeer schadelijk ftalaten (weekmakers) worden geïmporteerd en uiteindelijk worden gelegd bij argeloze burgers. Het is helaas nog te weinig bekend bij de consument maar weekmakers zijn zeer schadelijk voor de mens en met name voor ongeboren en jonge kinderen. Op ftalaten in speelgoed is in 2005 al een Europees verbod gekomen maar voor pvc vloeren die een groot oppervlak in woonruimten beslaan is helaas geen aandacht.

Reinhard vond dit een zeer kwalijke zaak en hij heeft direct een team van specialisten bij elkaar geroepen om te onderzoeken of het mogelijk is om een pvc vloer te ontwikkelen die niet schadelijk is voor de mens. Dat is gelukt en om de markt aan te tonen dat het niet om een ‘verkooppraatje’ gaat heeft hij zijn vloeren door alle mogelijke instanties laten testen en certificeren. Als het om keurmerken gaat is IPC de absolute NR. 1 in Europa. Ook hebben zijn vloeren de allerhoogste certificering van Tüv behaald (PROFICERT PREMIUM)  en daarmee is IPC het enigste pvc vloerenmerk in Europa.

Kiest u voor IPC dan kiest u voor een vloer waar u niet alleen op maar óók achter kunt staan! Met maar liefst 217 verschillende vloeren en een 100% leverbetrouwbaarheid (2016, 2017 gemeten t/m dec. 2018) bent u verzekerd van een topvloer! Tevens ontvangt iedere eindgebruiker een officieel ondertekend veiligheidscertificaat dat een veilige vloer garandeert.Interesse?

IPC in het echt bewonderen?

Vul dan makkelijk en snel uw e-mail en postcode in door op onderstaande button te klikken. Wij voorzien u dan van de dichtstbijzijnde IPC dealer.