Leer ons beter kennen

Waarom kiezen voor een PVC Vloer van IPC?

Image
Image

Welkom in de wereld van Reinhard Krause (80) die nog bijna elke dag op het mooie familiebedrijf te vinden is. In 2010 had hij de wens om de beste en veiligste pvc vloer van Duitsland te gaan maken. Zijn droom is uitgekomen want ruim 10 jaar later worden zijn IPC vloeren omarmt in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en alle Scandinavische landen en ligt de jaarlijkse productie ruim boven de 1 miljoen m2. Voor hetzelfde geld heeft u dus een vloer die veiliger is want een IPC vloer is niet duurder dan andere bekende merken.

De historie van PVC Vloeren en IPC

IPC is van vroeger uit een houten vloeren groothandel en Reinhard staat in heel Duitsland bekend als een ware specialist. Ondanks zijn leeftijd is hij nog altijd met veel plezier aan het werk samen met zijn zoon en twee dochters. Het idee om pvc vloeren te gaan toevoegen aan het assortiment kwam dan ook van zijn kinderen. Zij zagen op tijd in dat pvc vloeren in de toekomst als de ideale vloer zou worden gezien. Om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen vonden ze pvc vloeren een goede keuze. Echter was er wel een probleem… Reinhard is erg begaan met het milieu en een gezond leefklimaat en pvc producten bevatten doorgaans schadelijke stoffen als weekmakers, hormoonverstoorders en kankerverwekkende bestanddelen. Ook wordt er veel gerecycled pvc gebruikt waarvan men niet weet wat er daadwerkelijk in zit.

Aandacht voor veilige PVC Vloeren

Reinhard is zich gaan verdiepen in de wereld van pvc en kwam tot de ontdekking dat er in Europa jaarlijks tientallen miljoenen vierkante meters aan pvc vloeren met zeer schadelijk ftalaten (weekmakers) worden geïmporteerd en verkocht aan onwetende consumenten. De consument wordt er nauwelijks op geattendeerd maar weekmakers en hormoonverstoorders zijn schadelijk voor de mens en met name voor ongeboren en jonge kinderen. In 2005 kwam er al een Europees verbod voor ftalaten in kinderspeelgoed, maar voor pvc vloeren die een groot oppervlak in woonhuizen en kantoren beslaan is helaas nog te weinig aandacht.

Bijzonder veilige PVC Vloeren

Reinhard vond dit een zeer kwalijke zaak en hij heeft een team van specialisten bij elkaar gebracht om te bespreken en te onderzoeken of het mogelijk is om een pvc vloer te ontwikkelen die niet schadelijk is voor de mens en minder voor het milieu, en dat is ze gelukt. Dit was mogelijk door het product helemaal anders op te bouwen, 100% schoon pvc te gebruiken (i.p.v. gerecycled) en door o.a. DOTP weekmakers te gebruiken. IPC is daardoor de concurrentie ver voor en kregen in 2016 al de beste cijfers van TüV, ook voor stabiliteit en maatvastheid. Om de consument aan te tonen en duidelijk te maken dat het niet om een ‘verkooppraatje’ gaat heeft hij al zijn vloeren door de belangrijkste Europese instanties laten testen en certificeren. Ook hebben alle vloeren van IPC de allerhoogste certificering van TÜV behaald, de PROFICERT PREMIUM. Als het om gezondheid, kwaliteit en milieu gaat is IPC absoluut de nummer 1.

Leverbetrouwbaarheid

Met ruim 200 mooie designs en een leverbetrouwbaarheid van maar liefst 98.7% (gemeten 01-01-22 t/m 01-01-23) ben je verzekerd van kwaliteit. Tevens ontvangt iedere eindgebruiker een gepersonaliseerd en officieel ondertekend veiligheidscertificaat dat een veilige vloer garandeert.Interesse?

IPC in het echt bewonderen?

Vul dan makkelijk en snel je e-mailadres en postcode in door op onderstaande button te klikken. Wij voorzien je dan van de dichtstbijzijnde IPC dealer.

Vind een dealer
Magazine aanvragen