Trend in vloerenland: De PVC Visgraat Vloer

Oktober wordt ook wel woonmaand genoemd. Buiten wordt het frisser, we blijven vaker binnen en dan begint het te kriebelen om her en der wat te veranderen in of rondom het huis. Een nieuwe bank? Accessoires? Of misschien wel een andere vloer?! Reden om terug te blikken op een van de grootste interieurtrends in vloerenland: De visgraat vloer!

Wie denkt dat je hier persé een dure houten vloer voor moet aanschaffen heeft het mis. Wil je hip en modieus het jaar uit knallen met een visgraat vloer? Doe het met een pvc-visgraat vloer van IPC!|

Terug van weggeweest doet de visgraat vloer enkele jaren geleden opnieuw zijn intrede en steelt een voor een onze harten. Niet alleen omdat de tijdloze look een investering op de lange termijn waard maakt. Maar vooral omdat het de perfecte basis is om te combineren met iedere woonstijl. Van modern tot vintage en van landelijk tot klassiek tot industrieel.

‘Bepaal zelf de uitstraling van jouw vloer!’

De stijlvolle look van PVC Visgraat

Bij het horen van het woord ‘visgraat’ haalt de een schrapend zijn keel op vanwege een onverwerkt trauma van die keer dat er een minuscuul graatje vastzat. Bij de ander wekt het wellicht de suggestie dat er visgraten verwerkt worden in het materiaal waar de vloeren uit bestaan. Echter gaat het in de vloerenindustrie eenvoudigweg om de patroonvorm. De manier waarop de vloer wordt gelegd. Het hout of pvc wordt zo gelegd dat er een symmetrisch patroon ontstaat. Of het nu gaat om een klein of groot oppervlak; het wordt dé eyecatcher van je ruimte. Door de keuze uit verschillende maten, kleuren en materialen bepaal je zelf de uitstraling van jouw vloer.

Visgraat vloer vroeger; een uiting van welvaart

Sinds het jaar 1500 was een visgraat vloer het pronkstuk van de mooiste kastelen en paleizen. Later ook van bijvoorbeeld grote, luxueuze Amsterdamse grachtenpanden. Had je in de Gouden Eeuw een visgraatvloer? Dan straalde je uit dat het op financieel gebied goed met je ging. Het was een uiting van pure welvaart, want de vloer en het onderhoud ervan waren duur. Het hebben van deze vloer was slechts weggelegd voor een klein publiek met een groot budget.

‘De visgraat vloer straalt klasse en karakter uit en dat voor een respectabele prijs!’

Visgraat vloer nu; toegankelijk voor iedereen

Tegenwoordig hebben de termen duur en statig plaatsgemaakt voor betaalbaar en universeel. Je hoeft niet langer diep in de buidel te tasten voor de aanschaf van jouw perfecte visgraat vloer. Het is voor iedereen weggelegd en zorgt het voor een passend geheel in iedere type woning of ruimte. Door de nieuwe ontwikkelingen heb je de keuze uit verschillende materialen, die ook nog eens minder onderhoud behoevend zijn.

PVC Visgraat vloeren

Het vooroordeel dat een visgraat vloer slechts in houten uitvoering mogelijk is kunnen we per direct elimineren! Het populaire patroon is ook beschikbaar in pvc. Dus jouw favoriete motief met de voordelen en het comfort van pvc. Zo zijn ze gemakkelijk in het onderhoud, kunnen ze tegen water en is het dé beste vloer op vloerverwarming. Door de nieuwste technieken zijn de vloeren ook nog eens nauwelijks van echt hout te onderscheiden.

PVC Visgraat vloer; hier bij IPC

Nieuwsgierig geworden naar onze vloeren? Ontdek de stijlvolle en karakteristieke visgraat pvc-vloeren uit onze Rubin XS-collectie. Naast dat onze vloeren de hoogst haalbare kwaliteit hebben, bieden wij ook een 100% veiligheidsgarantie.

Wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder in de zoektocht naar jouw perfecte vloer. Wil je meer lezen over interieur? Lees dan vooral ook eens de toffe blogs op myperfectinterior.nl!