PVC vloer schadelijk of niet?

PVC vloer schadelijk of veilig? Op je nieuwe vloer wil je blootvoets kunnen lopen, de baby eindeloos laten kruipen en de kinderen ongestoord laten spelen. Kortom, je wil dat je PVC vloer veilig is. Maar hoe veilig is een pvc-vloer eigenlijk? En is een PVC vloer giftig? Eindelijk zijn de veilige pvc vloeren van het Duitse merk IPC, de trots van oprichter Reinhard Krause (76), ook in Nederland verkrijgbaar. Lees hier zijn verhaal over hoe hij het verschil maakt met de veiligste pvc vloeren.

De vloeren van IPC hebben de hoogste onderscheiding ontvangen van TüV, het PROFICERT PREMIUM CERTIFICAAT. 

PVC vloer schadelijk?

‘Reinhard Krause was door zijn houtkennis in staat om de mooiste pvc vloerendesigns te creëren’

Pvc vloeren zijn ook in Nederland enorm populair. Dat is niet gek, want ze zijn niet alleen supersterk maar ook zijn ze de beste vloeren op vloerverwarming én -verkoeling.  Tevens zijn ze gemakkelijk in onderhoud en ook nog eens geluiddempend! Toch vragen steeds meer mensen zich af: is een pvc vloer slecht voor je gezondheid? Juist door de enorme vraag naar pvc vloeren komen er steeds meer pvc vloeren op de markt waarvan de veiligheid niet kan worden gegarandeerd. De goedkope en vaak gerecyclede kunststoffen kunnen hormoonverstoorders (weekmakers) en allerlei schadelijke stoffen bevatten die kankerverwekkend zijn.

Let op: ondanks dat alle Europese importproducten een CE-keurmerk dragen zegt dit niets over de aanwezigheid van schadelijke stoffen en weekmakers in de pvc vloer.

PVC vloer gezondheid & Richard Krause

Reinhard Krause is de eigenaar van IPC en ondanks dat hij de 70 al ruim is gepasseerd is hij nog elke dag op het bedrijf aanwezig samen met zijn zoon en 2 dochters. IPC is van oorsprong een gerenommeerd houten vloerenbedrijf in Duitsland. In 2010 wilden zijn kinderen ook pvc vloeren gaan verkopen, maar daar had Reinhard zag dit plan niet zitten. Toen hij hoorde dat de meeste pvc vloeren schadelijke stoffen bevatten werd hij toch geïnteresseerd, want het milieu en de gezondheid van de medemens betekenen veel voor hem. Hij ging zich verdiepen in de wereld van pvc vloeren en liet zich informeren door diverse specialisten. Uiteindelijk werd hem duidelijk dat hij hierin een verschil kon maken en trok een behoorlijk budget uit voor verdere ontwikkeling en productie van veilige pvc vloeren, een pvc vloer die niet slecht is voor de gezondheid. Nu ruim 8 jaar later verkoopt IPC meer dan 1,2 miljoen vierkante meter pvc vloeren in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Dat zijn ruim 240 voetbalvelden op jaarbasis!

Ook hebben zijn vloeren alle mogelijke testen doorstaan en de vloeren kunnen certificeren. Zelfs de allerhoogste TÜV PREMIUM Proficert Interior certificaat heeft hij weten te bemachtigen!

Wat zijn weekmakers in pvc vloeren en hoe schadelijk zijn ze?

Weekmakers zorgen ervoor dat plastic soepel en buigzaam wordt. Ftalaten zijn een voorbeeld van een dergelijke weekmaker en zitten verwerkt in veel plastic en kunststofproducten. Denk aan (voedsel)verpakkingen, speelgoed, regenkleding, douchegordijnen, elektrische snoeren, maar ook pvc vloeren. Helaas is gebleken dat ftalaten gevaarlijk zijn voor het milieu én de gezondheid van de mens. Baby`s en jonge kinderen lopen hierbij een verhoogd risico, omdat ze gevoeliger voor deze weekmakers zijn en vanwege het intensieve contact dat zij vaak met de producten hebben. Ze zijn geneigd op alles te sabbelen, bijten en te kauwen, maar vergeet niet dat ze ook uren over de vloer kruipen, lopen en spelen.

pvc vloer veilig

Zijn hier geen wettelijke regels/bepalingen voor?

Vanwege het Europese verbod zullen ftalaten niet in de baby- en speelgoedproducten voorkomen. Over ftalaten in andere producten staat meestal geen informatie op producten waarin ze verwerkt zijn. Daar zijn ook geen wettelijke regels voor.

‘IPC Vloeren produceert al haar producten DEHP en Ftalaten vrij.’

IPC garandeert: de veiligste en beste pvc vloeren!

IPC PVC Vloeren zijn al DEHP en ftalaten vrij, maar door speciale processen zijn ze de concurrentie ver voor. Op basis van jarenlang onderzoek zijn biologische, veilige en ongevaarlijke weekmakers ontwikkeld die met name worden gebruikt in producten voor baby`s en ziekenhuizen. En die biologische weekmakers gebruikt IPC ook in de pvc vloeren!

IPC PVC Vloeren investeert in veiligheid, gezondheid en het milieu

IPC vindt het belangrijk dat de consument goed geïnformeerd wordt en ervan op aan kan dat uitsluitend veilige vloeren worden aangeboden. Reinhard Krause is trots dat hij dit (naast alle bekende keurmerken) kan aantonen met het hoogst haalbare TÜV PREMIUM Proficert Interior certificaat. Onze pvc vloeren zijn uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming?

Dealer in de buurt vinden? Vraag het ons!